PSAI története

A PSAI-nál a búvároktatás Hal Watts-nak, a levegős mélységi merülés világbajnokának, valamint Gary Taylor-nak a technikai búvároktatás úttörőjének tapasztalatain alapul.

Hal WattsHal Watts a Professzionális Búvárok Nemzetközi Szövetségének (PSAI) alapítója. Első élménye a BÚVÁRKODÁSSAL kapcsolatban 1955 évben volt, amikor a Jogi diplomáját készült megszerezni Georgia államban, Atlantában. 1967-Ben világrekordot ért el 119 méteres levegős mélységi merüléssel, amellyel bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. Hal tartja a barlangi levegős mélységi merülés világrekordját 127 (415 láb) méteres mélységgel. Másik hat levegős mélybúvár került ki a kezei közül, beleértve a saját lányát, Scarlett Watts-ot is, aki 1999-Ben 129 (425 láb) méterrel felállította a levegős mélységi merülés Női világrekordját. Hal 55 búvárt vitt le 100 (300 láb) és 127 méteres (415 láb) mélység közé BALESET NÉLKÜL. A hatvanas években Hal Watts bemutatta és elnevezte az „oktopusz” második lépcsőt és kitalálta a gyakran használt mondást, „TERVEZD MEG A MERÜLÉST – MERÜLJ A TERV SZERINT”.

Gary TaylorGary Taylor számtalan kézikönyvet írt három különféle minősítő szövetség számára: NASDS, IANTD és PSAI. Első könnyűbúvár élményét 1969-ben szerezte. A hetvenes években Gary számtalan mélységi merülést és barlangi felfedező merülést hajtott végre, amely a kedvtelési könnyűbúvárkodás általános normáin túlra juttatta őt, egészen oda, amit ma kiterjesztett hatókörű merülésnek hívunk. Gary a Nitrox nagyobb magasságon történő használatának úttörője, és a TOAD (Theoretical Ocean Air Depth – Elméleti oceáni levegő mélység) eljárás kifejlesztője az EANx nagyobb magasságban történő használatához, valamint társ-fejlesztője az „SRF” (SAC Ratio Factor – SAC aránytényező) gázösszehangoló eljárásnak. Gary több ezer sport és technikai búvárt, oktatót és oktató trénert képzett a világ minden tájáról.

Hal és Gary több évtizede jó barátok. Mindketten a világ legelső Trimix oktatói/oktató trénerei közé tartoznak, tanfolyamaikat együtt végezték. A búvároktatásban és képzésben vallott hasonló nézeteik miatt természetes volt, hogy egyesítik erőiket. A PSAI globális terjeszkedése során Gary és Hal mindketten meglátták a PSAI előremutató oktatási/képzési anyagainak fejlesztési lehetőségét. Nem sokkal ezután Gary lett a PSAI Amerikai vezetője. Egy éven belül Hal kinevezte Gary-t a PSAI nemzetközi oktatási igazgatójának. Mivel Hal és Gary ennyire hasonlóan látják a PSAI jövőjét, természetes volt, hogy a következő lépést erőiket társulással egyesítve teszik meg és a PSAI-t az első technikai minősítést kibocsátó szervezetté teszik. A PSAI lendületesen fejleszti a sportbúvár képzési anyagok következő generációját. Lehet, hogy nem mi vagyunk a legnagyobbak, de a legnagyobb múlttal mi rendelkezünk, és nincs jobb nálunk!Gary Taylor and Hal Watts

PSAI South-East Europe Headquarters

Copyright © 2013. All Rights Reserved.